Κατσίκα με κατάθλιψη δεν έτρωγε τίποτα επειδή της έλειπε ο φίλος της και οι διασώστες αποφάσισαν να πάρουν «δραστικά μέτρα»
Τα περισσότερα ζώα θα ήταν πολύ χαρούμενα αν απομακρύνονταν από ένα μέρος στο οποίο βίωναν κακοποίηση ή παραμέληση, αλλά μια κατσίκα που διασώθηκε από έναν εθελοντή στην Καλιφόρνια, αντέδρασε διαφορετικά. Όταν οι διασώστες συνειδητοποίησαν τον λόγο της συμπεριφοράς της, αποφάσισαν να πάρουν “δραστικά μέτρα” για να την βοηθήσουν.

Το 2014,…

Τα περισσότερα ζώα θα ήταν πολύ χαρούμενα αν απομακρύνονταν από ένα μέρος στο οποίο βίωναν κακοποίηση ή παραμέληση, αλλά μια κατσίκα που διασώθηκε από έναν εθελοντή στην Καλιφόρνια, αντέδρασε διαφορετικά. Όταν οι διασώστες συνειδητοποίησαν τον λόγο της συμπεριφοράς της, αποφάσισαν να πάρουν “δραστικά μέτρα” για να την βοηθήσουν.

Το 2014, το κέντρο υιοθεσίας Rescue Ranch της Animal Place στην Grass Valley της Καλιφόρνια, πήρε μια κατσίκα που ονομάστηκε G, όταν το ζώο διασώθηκε από την “κατοικία μιας γυναίκας που δεν μπορούσε να φροντίσει πια τον εαυτό της, πόσο μάλλον τα δεκάδες ζώα που ζούσαν στο κτήμα της,” έγραψε η Animal Place στην ιστοσελίδα της.


Η 10χρονη κατσίκα ζούσε με ένα μικρό γαϊδουράκι που ονομάζεται Jellybean για μια δεκαετία. Τα δύο τους χωρίστηκαν, καθώς το καταφύγιο μπορούσε να πάρει μόνο την κατσίκα. Έτσι, ένα άλλο καταφύγιο πήρε τον Jellybean. Όμως ο διαχωρισμός αυτός είχε μεγάλο αντίκτυπο στην κατσίκα.

Επανάσταση στους Διαιτολόγους! Χάσε Μέχρι 9 Κιλά σε 5 Μέρες!


Όταν ο G έφτασε στρεσαρισμένος μετά από οκτώ ώρες μεταφοράς, “το προσωπικό” τον άφησε για λίγο να ηρεμήσει, “αλλά σύντομα παρατήρησε ότι το ζώο αρνιόταν να φάει.”

“Περνούσε τις μέρες του καθισμένος σε μια γωνία, ίσα που σήκωνε το κεφάλι του. Το προσωπικό προσπάθησε να το ταΐσει αλλά δίχως αποτέλεσμα.”


“Αρνιόταν να πάει έξω ή να φάει, αλλά ήταν καλά στην υγεία του,” δήλωσε ο φροντιστής της Animal Place, Jan Galeazzi, στο Cosmopolitan.


Όταν οι υγειονομικές εξετάσεις αποκάλυψαν ότι ο G ήταν εντελώς υγιής, το προσωπικό συνειδητοποίησε “στεναχωριόταν επειδή πίστευε πως ο φίλος του, ο Jellybean, είχε εξαφανιστεί για πάντα.”

“Ήταν απαρηγόρητος,” γράφει η οργάνωση στην ιστοσελίδα της.

Το προσωπικό γνώριζε ότι έπρεπε να αναλάβει δράση αφού είδαν τον G να λιμοκτονεί για τέσσερις ημέρες, έτσι, αποφάσισαν να φέρουν στο ίδιο καταφύγιο και τον Jellybean.


Ένας εθελοντής από το Animal Place έκανε ένα 14ωρο ταξίδι μετ’ επιστροφής για να πάρει τον Jellybean από το άλλο καταφύγιο, για να μπορέσουν οι δύο φίλοι να επανενωθούν.


Μόλις ο G άκουσε τον ήχο του Jellybean, ζωήρεψε για πρώτη φορά από την άφιξή του στο καταφύγιο!

“Αρνιόταν να φάει για 6 ημέρες επειδή του έλειπε ο φίλος του,” δήλωσαν οι εθελοντές. “Ωστόσο, μέσα σε 20 λεπτά από την επανένωση, ο G άρχισε να τρώει!”

Βλέποντας τους δύο καλούς φίλους μαζί μετά από έξι ημέρες, το προσωπικό είπε ότι “τα ζώα μπορούν να σχηματίζουν φιλίες και να νιώσουν βαθιά συναισθήματα, όπως και εμείς”.


Τα δύο ζώα θα συνεχίσουν να μένουν στο ίδιο καταφύγιο αντί να δοθούν για υιοθεσία.


διαφορετικό

155
shares
Κοινοποιήστε στο Facebook
Κοινοποιήστε στο Twitter
Τελευταία Άρθρα:
Τελευταία Άρθρα:
Η νεότερη γυναίκα κυβερνήτης Boeing 777 στον κόσμο
Aνδρας των ΜΑΤ πόζαρε μπροστά σε φλεγόμενους κάδους
Ξαναχτύπησε ο Αμβρόσιος: Αποδίδει στην αθεΐα του Τσίπρα τις πλημμύρες
Κάθε μπουκιά και έμφραγμα! Έφτιαξαν πίτσα, μέσα σε μπέργκερ, μέσα σε πίτσα
Ρώσος κάνει ένεση σε ένα αβγό με το… σπέpμα του και το αποτέλεσμα είναι τουλάχιστον ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ!
74χρονος υποστηρίζει πως έχει κάνει εκατοντάδες παιδιά με εξωγήινες γυναίκες
20 πράγματα που οι άντρες εύχονται να ήξεραν πριν αποκτήσουν μωρό
Survivor 2 Trailer: Κόβει την ανάσα το αγώνισμα ασυλίας, σε αναμμένα κάρβουνα οι διασημοι! Ποιος θα αποχωρήσει ;
Ο Κοτζιάς ανακοίνωσε την επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας
«Βόμβα» από Τούρκο βουλευτή – Ζητά πόλεμο με την Ελλάδα για τα νησιά του Αιγαίου